Вижте отборa на Шампионската лига за сезон 08/09

18:06
Вижте отборa на Шампионската лига за сезон 08/09
След края на финала в Рим идва време за коментарите и анализите за целия сезон. Представяме ви най-добрите единадесет футболисти в тазгодишното издание на най-комерсиалния футболен турнир.

В отбора на Шампионската лига преобладават най-вече играчи от шампиона Барселона, което е напълно разбираемо особено, след като Манчестър Юнайтед бе победен.

"Червените дяволи" и Челси също са достойно представени в бляскавата единадесеторка.
Схемата на игра на сборния отбор е 4-3-3, като в нападението на тима отсъства изявен таран, но това едва ли е голям проблем в случая.

► На вратата: Виктор Валдес, Барселона

Вярно е, че той не е най-стабилният вратар в света и на няколко пъти изпадаше в доста неприятни ситуации заради своите грешки, но въпреки това Валдес извади доста опасни удари към своята врата и на няколко пъти буквално спаси Барса от поражение.

► Десен бек: Жозе Босингва, Челси

През всичките двубои на тима си португалецът показа изключителна стабилна игра и рядко биваше преодоляван от своя флангови опонент. Бившият футболист на Порто се доказа и като играч, нямащ проблем да играе на неудобна за него позиция. Босингва бе принуден да изпълнява функциите на ляв бек срещу Барселона на "Ноу Камп" в отсъствието на Ашли Коул и се справи повече от успешно, не давайки шанс на Лионел Меси да се развихри.

► Ляв бек:
Али Сисоко, Порто

Сисоко бе едно от откритията на тазгодишното издание на турнира. Бранителят показа завидна бързина, сила в единоборствата, добро прочитане на играта. Сисоко блестеше срещу Манчестър Юнайтед на четвъртфиналита и с представянето си очарова специалистите.

► Централен защитник: Джорджо Киелини, Ювентус

Безспорно той е човекът, който помогна на Юве да докрета до осминафиналите и да се представи достойно срещу Челси. В отсъствието на Буфон и заобиколен от доста нестабилни дефанзивни партньори, Киелини прояви класа и мъжество, и даде всичко от себе си в двубоите на своя тим. Все пак, бе надигран от Дрогба, но е очевидно, че Джорджо тепърва ще се превръща в най-добрия защитник в света.

► Централен защитник: Рио Фърдинанд, Манчестър Юнайтед

Без него защитата на тима страдаше ужасно и това пролича най-ясно в мача на "Олд Трафорд" срещу Порто. Фърдинанд винаги придаваше стабилност и спокойствие на своите съотборници, и направи играч като Неманя Видич в един от класните бранители в света.

► Вътрешен халф: Шави Ернандес, Барселона

Той е един от двамата магьосници на каталунците. Шави бе фундамент за грандиозния успех на своя тим. Постоянно диктуваше темпото на игра, създаваше голови положения и когато се наложеше скачаше смело в краката на противниците, за да отнеме някоя спорна топка. Шави доказа, че е плеймейкър от най-голяма световна величина.

► Вътрешен халф: Франк Лампард, Челси

Лапмс и през този сезон беше "Мистър Постоянство" за Челси. Той често бележеше, а когато трябваше влизаше в ролята на дефанзивен халф, който се лепваше за гърба на някой свой опонент. Във всеки двубой на "сините" полузащитникът бе един от най-добрите на терена, а двата мача срещу Ливърпул бяха апотеоза в неговото представяне.

► Вътрешен халф: Андрес Иниеста, Барселона

Той бе обявен за най-добрия играч в света от Уейн Рууни след финала в сряда. Сър Алекс също го похвали и заяви, че Иниеста и Шави могат да си подават топката без да я изгубят цяла нощ. Самият Андрес буквално развинтваше своите опоненти в похода на каталунците към трофея, а решаващият му гол срещу Челси никога няма да бъде забравен от привържениците на "блаугранас".

► Нападател: Кристиано Роналдо, Манчестър Юнайтед

Той е футболист от световна класа и носеше Юнайтед на раменете си до финала. Сам победи Порто с уникална тупалка, разправи се жестоко и с Арсенал на полуфинала. Играеше и по двата фланга, и като централен нападател. Срещу Барса се хвърли с ентусиазъм и бързо можеше да вкара гол, но късметът му изневери. Въпреки това, Роналдо безспорно доказа, че е един от най-добрите.

► Нападател: Франк Рибери, Байерн Мюнхен

Беше най-добрият играч на баварския гранд през цялото време на турнира. Имаше главна роля в унижението на Спортинг Лисабон с общ резултат 12:1 на осминафинала и единствен от всичките си съотборници не бе жалък в мачовете срещу Барса. Няма защитник, който да може да го спре, когато е с топка в краката, а креативността му е гаранция за многото асистенции, които прави за Лука Тони и Мирослав Клозе.

► Нападател: Лионел Меси, Барселона

Това беше неговият сезон. Той се скъса да бележи за своя тим в групите, после наказа Лион, участва в гаврата над Байерн Мюнхен и накрая своя черешката на тортата срещу Юнайтед. Меси се показа не само като гений, но и като отборен играч, който винаги е готов да раздаде чудесни пасове на своите съотборници и дейно да участва в изграждането на играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fi4o_CskA
01.06.2009 00:42

според мен са буфон- тери, алекс, видич, рамос-лампард ,джерард,роналдо,ван перси или фабрегас- рууни или дрогба и дел пиеро

Резерви: ван дер саар ,фердинанд, крис(лион), бербатов(че е българин се пак), гигс, недвед, ето'о или адебайор и торес

lainovoz
30.05.2009 19:55

а ве хора всички викате меси роналдо рибери не били нападатели.....хахаха вий за атакуващ халф чували ли сте???хахаха некои тука дету са оставили коментари са големи паляци..хахаха *joking*

Xelikopterr
30.05.2009 19:20

Такава класация и аз мога да си измисля. Не видях данни да е съставена от футболни величия, дори авторът отсъства, затова смятам да я прескоча, без да и обръщам внимание и без да се съобразявам с нечие субективно мнение. *thumb_down*

Adrian000
30.05.2009 18:11

За мен отбора трябва да изглежда така: Вратар Жулио Сезар (Интер); Защитници: Жозе Босингва (Челси), Неманя Видич (Ман. Ю.), Рио Фърдинанд (Ман.Ю.), Дъглас Майкон (Интер), Халфове: Андрес Иниеста (Барселона), Шави Ернандес (Барселона) Стивън Джерард (Ливърпул) Франк Лампард (Челси); Падатели: Лионел Меси (Барселона), Алесандро Дел Пиеро (Ювентус) *wink*

bamberman007
30.05.2009 17:04

вратар: чех защитници:босингва, тери, фърдинанд, алвеш халфове: лампард, шави, иниеста ,джерард нападатели: роналдо и меси

simi91
30.05.2009 15:37

божее вие луди ли сте бе.. тоя Патрис Евра не може да играе бе... тия където казвате че видич и рио ф. трябва да са двойката CB.. не сте прави *stop* Видич прави мн слаби мачове и не е точния човек за Отбор на сезон 08/09 а в тая статия тоя отбор ако го пуснат да играе срещу някой по корав тим, смятайте, че е "супер отбора" ще има проблеми в защита *joking* позицията на рибери не е в атака.. действа зад нападателите Роналдо си играе по-добре като дясно крило.. Меси го прескачам.. Шави и Иниеста също.. Лампард не е точния човек за такъв отбор, но мисля че Майкъл Есиен е точния човек.. защото е бърз и пъргав и има отлични качества.. а тоя Киелини е издънката тука *sick* щом отбора му си отиде още на 1/8 финалите просто няма кво да коментираме Сисоко се доказа наистина като добър играч и за футболист на 21 години се представи отлично... а Валдес май навлезе във форма от мача реванш със Челси

beckham_07
30.05.2009 14:37

Чех(Касияс),Алвеш, Тери,Фърдинанд,Евра,Роналдо, Джерард,Иниеста,Меси,Андри и Рууни!!!!!!!

priakor
30.05.2009 14:22

без киелини е горе-долу добре..само неразбирам защо го няма Стивън Джерард ?

chemkata
30.05.2009 05:05

какви са тея нападатели ебаси ... както и да е да пренебрегнем, че нападател като ето'о не е в класацията... каде е дел пиеро? не случайно цял бернабео го аплодираше на крака...

nane
29.05.2009 23:15

не не не не съм сагласен с тоя отбор

silvi91
29.05.2009 22:33

leomesi , от висшата лига съм фен на Манчесътр , от примиера дивисион съм фен на Барселона , но аз мисля , че Патрис Евра е по добър от Дани Алвеш.Kaкво съм коментирал Иниеста и Шафи , те перфектните халфове , но мисля , Джерард е по добър от Шафи ,затова съм писал че това е мое мнение *smile*

leomesi
29.05.2009 22:18

silvi91 ти да не си фен на манчестер ? защо за бекове да не са Алвеш или Абидал ?
Шави и Иниеста незнам какво ги обсъждаш...Мислите ти за Кака няма да ги коментирам

Kur3aLefski
29.05.2009 21:55

Касияс(Буфон) - Босингва - Видич - Тери - Евра - Меси - Джерард - Лампард - Рибери - Ето'о - Руни! е тва е отбора

silvi91
29.05.2009 21:07

Не съм съгласен със тази статия , аз мисля че централни защитници трябва да Фърдинанд и Видич , а не Киелини (нямам нищо против него), и ляв бек Али Сисоко , къде е Евра ? За халфовете съм съгласен със Лампард и Иниесто , донякъде и със Шави , но къде ПОДЯВОЛИТЕ са Стивън Джерард и Рикардо Кака ? Тази година Джерард направи страхотен сезон . За нападателите съм съгласен с изключение на този Лайнардо, на негово място трябва да е Руни *smile*.Ето и формацията , която трябва да е според мен. Вратар - Ван Дер Саар , Двойката централни защитници - Неманя Видич и Рио Фърдинанд , Десен Бек - Жосе Босингва , Ляв Бек - Патрис Евра , Халфовата линия Андрес Иниеста , Франк Лампард и Стивън Джерард , Нападатели - Лионел Меси , Франк Рибери и Уейн Руни . Това трябва да е отбора на ШЛ , СПОРЕД МЕН , ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ по тази тема.

iksvel
29.05.2009 20:54

Пишете на мен ако са повече халфове, отколкото нападатели.

mitaka88_bg
29.05.2009 20:34

Рибери и Меси ако са чисти нападатели пишете ми!

dexter
29.05.2009 20:32

На вратата: Виктор Валдес, Барселона *lol*

TigerJK
29.05.2009 20:29

Mitaka_babyyy за футбол говорим, и кво искаш да ми кажеш, че Стиви Джи хем гради играта хем има около 20 гола в шампионата, и е втори голмайстор на ШЛ? Тва ако е полузащитник не знам *wink* за мен добри полузащитници са Иниеста, Шави.. играчи които не блестят с голове, а с градеж на играта, с точност на пасовете (нещо над 90% на мач). Не казвам, че е слаб, но не блести с това, с което се очаква от един полузащитник.

cfgt0
29.05.2009 19:37

и все пак мисля 4е ако на мястото на роналдо бе поставен борбения уеин рууни класацията е мн. добра *wink*

TigerJK
29.05.2009 19:33

red_manutd_7, ако те напишат тебе в отбора няма да се разсърдиш нали *wink* въпреки че единственото което си вкарал е по 2 бири всеки мач *joking*

red_manutd_7
29.05.2009 19:17

А Рибери къде го мешате в тази класация? Със смешните 2 гола ... МАНЧЕСТЪР ДО ГРОБ!

iksvel
29.05.2009 19:01

red_manutd_7, говори се за мачовете само в Шампионските лига и само този сезон. Сушата пред вратата на Ван Дер Саар беше в първенството. И далеч не беше световен рекорд, а рекорд за Премиършип. Видич едва ли има 6 гола в ШЛ, а пък и правеше грандиозни грешки понякога. Евра е смешник и не направи нито 1 добър мач. Анелка ии Рууни са добри, но не могат да заместят Меси, Роналдо или Рибери.

adrianoo
29.05.2009 18:57

Е бахти тъпата класация няма Стивън Джерард!!!!!!!!!!! *stop*

iksvel
29.05.2009 18:57

Рио няма място в тази класация. Нямаше го никакъв срещу Барселона и беше виновникът за гола на Меси. Да допуснеш човек, висок 169 см да те надскочи... При халфовете наистина е много трудно да се избере, Джерард също заслужава място в отбора. На вратата Валдес абсолютно не заслужава да стои. По-скоро Алмуния или вратарят на БАТЕ Борисов. Боже, вратарят на тракторите беше уникален късметлия.

red_manutd_7
29.05.2009 18:57

Нека модераторите да ми прегледат поста и да видят малко информация.Първо - на врата Валдес? Той изобщо вратар ли е ? Едвам спасява далечните удари ... Едвин Ван дер Сар - златните ръкавици + поставяне на световен рекорд за най-дълга суха мрежа.От това станя ясно - ВДС на вратата.Второ - къде е Видич? Смешката Киелини да е пред Видич? Видич има 6 гола през сезона + невероятни спасявания на отбора.Къде е Джерард? Къде е Анелка?Къде е Руни?Къде е Евра? От този пост разбирам, че никой ни си е направил труда да види другите отбори, освен "отбора" Барселона, който незаслужено отиде дори и на финал!Да не говорим,че Касияс е 10 пъти по-добър от Валдесчо ... МАНЧЕСТЪР ДО ГРОБ!

kitrin
29.05.2009 18:54

ххаха джерадр лакомия хаха алмуния на вратата скрииса ве ми6ок ли4и си 4е си фен на арсенал

Alcaida
29.05.2009 18:53

Естествено, че Видич го няма *joking* След като на финала го направиха "момиченце" - няма място тук *stop* За Шави, Иниеста и Меси съм абсолютно съгласен - това са "главатарите" на новият каталунски "Дрийм тийм" *wink* Като треньор само бих добавил и Пеп Гуардиола - човекът си го заслужи тоя сезон (3 купи от раз)

TigerJK
29.05.2009 18:50

Алмуния на вратата, другото е ок. Джерард е добър, но не може да се сравнява с другите халфове които са в този отбор.. а и какво като е 2ри голмайстор.. това показва че е лакомия, и вместо да гради играта и да подава, вкарва сам

kitrin
29.05.2009 18:49

на Валдес тряба6е да е или касияс или 4ех в за6тита види4 каде е джерард каде е ?? сме6на работа

Torres_Gerrard
29.05.2009 18:45

Е това е пълна простотия... къде е Джерард който е втори голмайстор във ШЛ *thinking*

wordbors
29.05.2009 18:44

Джерард,Торес - поне някои от двамата трябваше да е там и сащо за най-добар вратар е Чех *stop*

fena_man_utd
29.05.2009 18:32

Единствено,не съм съгласен с валдес,не мисля,че той беше най добрия вратар през сезона.Мисля си,че трябваше да е някой друг няма да казвам кой мисля защото то е ясно,кой ще е той.

stef9472
29.05.2009 18:26

Е тва е отбора за тази година.напълно съм съгласен.Лампард отново е тука както и миналата година.Просто един велик играч *stop* *wink*

PureEvil
29.05.2009 18:23

Схемата е по скоро 4-3-3-0 или 4-6-0, защото нито един от тези нападетели не е нападател.

gerrard_888
29.05.2009 18:22

Къде е Джерард ? По добър на неговата позиция едва ли има , и въпреки всичко пак е подценен . НЕ ВИ РАЗБИРАМ !

krisoBG
29.05.2009 18:20

red_manutd_7 ти добре ли си *sick* Видич да е най-добрият защитник в света ;x а за тфа , че Рууни е по-добър от Меси .. 2-та са различни играчи и не може да се каже кой е по-добър .. Меси е по-техничен , по-бърз и така .. тфа беше отличен сезон за него , а Рууни не напраи нещо особено тоя сезон .. според мен е мн добре направен отбора ..

Tyrion
29.05.2009 18:19

пич, видич се гушка с баба ти вида в село жълтурково - киелини е три пъти по-добър от прехваления сърбин-питай ето о

red_manutd_7
29.05.2009 18:16

А къде е Видич? Той е най-добрия защитник на света! Уейн Руни е много по-добър от Меси.

pacho_vr
29.05.2009 18:06

THE BEST само това мога да кажа най-добрите през сезона